INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Dani slovačkog jezika i kulture

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika u našoj školi organizirali smo Dane slovačkog jezika i kulture

, s obzirom da pripadnici slovačke nacionalne manjine već tri godine održavaju nastavu slovačkog jezika po modelu C u našoj školi. Uz njih, nastavu po modelu C održavaju i pripadnici češke nacionalne manjine i to već četiri godine zaredom.

Naime, krajem prošle godine škola je primila donaciju Vlade Republike Slovačke koja se sastoji od oko 500 novih udžbenika za osnovnu školu i različitih knjiga na slovačkom jeziku.

Izložba je postavljena u prostoru ispred školske knjižnice. Osmislila ju je i postavila učiteljica slovačkog jezika Valentina Bungur, zajedno s učenicima, a može se razgledati od 18. do 22. veljače. Učenici koji pohađaju nastavu na slovačkom jeziku te njihovi roditelji i učiteljice ljepotu i posebnost svog jezika predstavili su i na literarnom susretu Tići na gumlu koji se odražava u našoj školu drugu godinu zaredom povodom Dana materinskog jezika.

Vjerujemo da na ovoj način potičemo raznolikost u naškoj školi, senzibiliziramo ostale učenike i predstavljamo posebnost slovačke kulture.

                                                                 Ana Marija Palian, knjižničarka

 

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery