INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Dan tehničke kulture

U našoj školi, 30.11.2019, prvi puta održao se Dan tehničke kulture.

Bili su pozvani svi zainteresirani učenici i roditelji, a cilj ove manifestacije je omogućiti predstavljanje udruga, njihov rad te ga približiti djecu sa željom da se mladi uključe u jednu od mnogobrojnih aktivnosti. Svoj rad predstavili su nam mnogi izlagači te smo se mogli aktivno uključiti u sve aktivnosti i radionice.

  • AEROKLUB ZADAR - imali smo priliku isprobali  2D simulaciju leta avionom. Uz nas je cijelo vrijeme bio instruktor leta i pilot koji su nam pokazali osnove leta.
  • DRUŠTVO INFORMATIČARA ZADAR – Izrađivali smo satove sa satnim mehanizmima, programirali mikrobitove, rezali oblike, lemili i spajali strujni krug pod vodstvom mentora i učenika. Sve svjetleće robote i satove ponijeli smo kući.
  • PLANINARSKO DRUŠTVO PAKLENICA ZADAR – Saznali smo kojom se opremom služe speleolozi dok se spuštaju u jame i špilje, kako postupiti ako na pola puta ostanu bez konopa, kako i uz pomoć kojeg aparata izmjeriti nagib u jami/špilji, kako izmjeriti i nacrtati cijelu jamu/špilju i kako su sve to ljudi u prošlosti radili bez tehnologije.
  • RADIOKLUB ZADAR - Učenici Osnovne škole Petra Preradevića Zadar s voditeljima Damirom Carom i Hrvojem Matanovićem pokazali su nam kako uspostaviti kontakt preko cijelog svijeta, naučili nas što znači kod  9A6V te kako izgleda natjecanje u radiovalovima.
  • RONILAČKI KLUB SVETI ROKO BIBINJE – Saznali smo kojom se opremom služe ronioci, mogli smo vidjeti školjke pronađene na različitim dubinama. A najvažnije od svega je prikazan video u kojem smo vidjeli morsko dno prekriveno tonama smeća. Slogan udruge glasi „POTRUDIMO SE TO POPRAVITI!!!!“
  • HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA- spasioci su nam pokazali opremu te ukazali na ulogu i značaj udruge kao i odgovornost svakog pojedinca koji se kreće planinama.

U hodniku škole predstavljena je izložba Ronilačkog kluba. Program je bio bogat te smo uživali u novim spoznajama i radionicama do 14 sati.

 

                                                                                                      Pripremio: Ante Petković, 7.c

 

   

Free Joomla Lightbox Gallery