INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Hamletova istina

Krajem siječnja učenici sedmih razreda naše škole posjetili su Kazalište lutaka Zadar. Gledali su predstavu ''Hamletova istina''.

Predstava govori o dječaku kojem je ostavljena velika dužnost da pronađe ubojicu i osveti svog oca. Hamlet, danski kraljević, a kasnije i kralj, suočava se sa svojim stricem za kojeg saznaje da mu je ubio oca i oženio se njegovom majkom. Uz pomoć dvoje najboljih prijatelja, Gilde i Lara, razotkriva istinu.

Hamletova istina nastala je prema predlošku tragedije Williama Shakespearea, ali je prerađena za mlađe uzraste. Tekst je prilagodila Ana Prolić, a predstava je nastala u suradnji kazališta lutaka Zadar i kazališta Virovitica. Hamletova istina predstava je koja je primjerena uzrastima viših razreda te je i nas oduševila, posebno zato što je i humoristična. Glavnog lika Hamleta utjelovio je Josip Mihatov. Sporedne uloge su imali: Dragan Veselić, kao stric Klaudije i Hamletov otac, Gabrijela Meštrović - Maštruko kao hirovita Ofelija i Hamletova majka, Juraj Aras i Sanja Zalović kao Hamletovi najbolji prijatelji Lar i Gilda. Redatelj ove predstave je Dražen Ferenčina. 

Dina Lukić, 7. a