INTERNETSKI ČASOPIS
OŠ STJEPANA RADIĆA - BIBINJE

Odabrani logo škole izradila je učenica generacije Marija Vrkić

U našoj školi ove školske godine održan je natječaj za logo koji će postati simbol naše škole. Svi radovi bili su anonimni tj. nije se znalo ime autora. Pobjedu je odnio logo Marije Vrkić učenice 8. b razreda koji je bio pod brojem 17. svi smo ponosni na Mariju i zahvaljujemo joj na trudu i radu.

Čestitamo i svima ostalima koji su sudjelovali na natječaju jer je pristiglo jako puno odličnih radova kao i učiteljici Likovne kulture Dragici Rašić koja je učenike motivirala i usmjerila.
Evo što je Marija rekla o svome logu: „ Otvorena knjiga simbolizira želju za znanjem, maslina (stablo) simbol je svega onoga što izrasta iz našeg znanja: mir i mudrost. Ruke koje se rukuju predstavljaju zajedništvo i suradnju, prijateljstvo, sklad. Birala sam vedre i vesele boje kako bi one na svoj način bile simbol pozitivnosti i radosti.“

Marija je osmašica koja je ove godine jednoglasno izabrana za učenicu generacije jer je sve razrede završila s izvrsnim uspjehom i iznadprosječnim rezultatima. Tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja istaknula se u mnogim predmetima kao i izvannastavnim aktivnostima te sudjelovala na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz Hrvatskog jezika, Matematike, Biologije, Njemačkog jezika, Geografije, Tehničkog, Likovnog i dr. Posebno treba istaknuti Marijino sudjelovanje na državnom susretu Lidrano 2012. godine te drugo mjesto na županijskom natjecanju iz Hrvatskog jezika 2014. i treće mjesto 2015. godine te sedmo mjesto na ovogodišnjem županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika.

Iva Milanović, 5. b